Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Pancserség v. tudatos rombolás
  2008-06-11 14:30:14, szerda
 
   
  Pancserség vagy tudatos rombolás?

/A modern rabszolgaság kialakulása./



(Előre bocsátom, írásom nem lehet teljes, mindenre kiterjedő. Még a tévedés lehetőségét sem zárom ki. Célom az elgondolkoztatás, figyelemfelkeltés.)

Egyre gyakrabban hallok olyan véleményeket, hogy a jelenleg újra hatalomra került balliberális kormánykoalíció egyszerűen PANCSER-nek nevezhető.

Sok mindent lehet a Gyurcsány-kormányra mondani, de szerintem azt, hogy pancserek, nem. Szó sincs itt tehetségtelen idétlenkedésről. Most is egyetlen gondjuk az, hogy kezd kilátszani a lóláb, és szeretnék eltüntetni, mielőtt sokan rájönnének.

Ha valaki végig veszi az eltelt évek történéseit, intézkedéseit, világosan láthatja, hogy nagyon is tudatos folyamat zajlik itt.

Kezdjük a médiumokkal.

Szappanoperák sugárzása, amik irreális álomvilágba szédítik a mesére, valós problémáikról való elterelésre vágyó szerencsétleneket. Beszélgetős show-műsorok, ahol rémségesen buta emberek ontják ostoba-otromba mondandójukat - a médiumok kihasználják szerencsétlenek szereplési vágyát! "Valóság"-shownak nevezett műsorok, félrevezető, ízlésromboló idétlenkedéssel, ahol - a spontaneitás látszatát keltve - még arra is ráveszik a bamba (elnézést az erős kifejezésért) nézőket, hogy saját pénzüket pocsékolva szavazzanak, miközben minden esemény előre jól megtervezetten zajlik, esetleg kihasználva a közönség jelzéseit, hogy álproblémákkal foglalkozzanak a félrevezetett emberek. Pártatlannak hazudott, nagyon is célirányos humor-showk, ahol cél az ellenzék lejáratása, a kormányoldal hibáinak elmismásolása.

Minden téren cél a figyelemelterelés a valódi problémákról, a lehető legnagyobb zűrzavar keltése, az elbizonytalanítás erkölcsi, értelmi, érzelmi, szellemi téren. Cél nagy válság generálása az egyén identitásában, nemzeti érzelmében, morális- és értékítéletében. Az e területeken válságba kergetett ember ugyanis egyrészt teljesen kiszolgáltatottá válik, másrészt képtelen a helyes következtetésekre, megrendül önmagába és másokba vetett hitében, s bizonytalansága miatt védtelenné és cselekvőképtelenné válik. Magyarul megbénul, és bizalmatlan lesz mindennel, mindenkivel kapcsolatban. Az így összezavart embernek elég egyetlen biztatónak látszó intézkedés a hatalom részéről, és máris manipulálhatóvá válik.

Az érzelmi erkölcsi válságban lévő személy ráadásul inkább hisz el bármilyen hazugságot (ami a vágyaival nagyjából egyezik, azaz biztonságérzetet ad neki), mint a valóság bármennyire őszinte, de számára elkeserítő feltárását (ami ráadásul szégyenérzetet is kelt benne, mert be kell látnia, hogy csúnyán becsapták). A becsapott ember hamarabb elhiszi azt a hazugságot, ami nem szembesíti oktalanságával (hogy rá tudták szedni), mint az őszinte tényfeltárást.



Nézzük az oktatást.

A (neo)liberalizálás következtében reformnak álcázott színvonalzüllesztés folyik. Értelmetlen anyagokkal agyonterhelt diákok, egzisztenciájukban megfenyegetett tanárok küzdenek egymással.

A hagyományos értékek (család, erkölcs, illem, tiszta beszéd, segítőkészség, nemzeti értékek, hazaszeretet, felebaráti szeretet, ...) kigúnyolása, lábbal tiprása mellett tőlünk teljesen idegen szokások, értékrend "sztárolása" zajlik.

Ennek célja is az, hogy kihúzzák a gyermekek és szüleik lába alól az eddig biztosnak hitt talajt, amit a régi érték- és erkölcsrend adott. (Egy identitásában stabil ember ugyanis jobban és kitartóbban ellenáll az idegen akaratnak). A használhatatlan tudás, a tudományok, és az érvényesülési lehetőségek területén egyedüliként felajánlott "készételek" leszoktatják az embereket az önálló gondolkozásról, ezáltal a kritikai érzéküket megsemmisítik.

Minek gondolkozni az életünk alakításán, ha kész célok, és kész módszerek vannak azok elérésére? A céloknak olyannak kell lenni, ami a puszta létezés és az érzéki örömök habzsolására biztatnak, hitvány - de drágaságuk miatt nehezen elérhető (olykor lehetetlen) - anyagiak megszerzésére, és az élvezetekben való tobzódásban kimerülő sekély életvitelre ösztönöznek. Az elérés módszerei "sikerreceptek", amik azt hazudják, hogy bárki, tehetség, tanultság, igazi küzdelem nélkül elérheti a "sikeres" (legalábbis annak beállított) életet. Fölösleges tanulni ("villám"-tanulás), gondolkozni, dolgozni, mert igazán boldogulni éppen ezek nélkül lehet! (Sztárcsinálás). Ezt a pusztítást gyermekkorban a legkönnyebb és leghatásosabb elérni, amiben nagy segítség lehet a szétvert, megalázott, "liberalizált" oktatás, iskolarendszer.

Mi a helyzet a TB-, nyugdíjrendszer, egészségügy területén?

Ezek azok a rendszerek, amikkel lényegében minden ember kézben tartható, mert vagy közvetlenül, vagy áttételesen (családtag, közeli hozzátartozó által) érintett.

A beteg, vagy nagyon szorult anyagi helyzetben ("pórázon tartott") ember a legkönnyebben irányítható, sakkban tartható. Cél, a fenyegetettség érzésének keltése, és folyamatosan felszínen tartása. Minél szegényebb, betegebb valaki, annál "szófogadóbb".

A "dübörgő" gazdaságról.

Mint kiderült, a "pannon puma" még macskának sem mondható. Sőt, döglődik. A dübörgés valójában a gyomrunk korgása. Néhány multinacionális vagy vegyes tulajdonú nagy cég valóban elképesztő nyereségeket tudhat magáénak évek óta, de a hazai kis- és középvállalkozások, sőt a magyar nagyobb vállalkozók is a csőd szélén állnak, miközben az APEH folyamatosan "kotorászik" a számlájukban, s sok esetben jogtalanul emel le különböző összegeket, minden értesítés nélkül. Ha az érintett rájön és reklamál, visszautalják. A vállalkozások "kényszer"-essé nyomorításával, és az APEH, ÁNTSZ,... egyéb előírások állandó fenyegetésével újabb tömeg tartható a kormány kezében.




A munkanélküliség, mint fegyver.

A munkanélküliség állandó magasan tartásával három legyet üt egy csapásra a hatalom.
Egyrészt az elégedetlenkedőket, a nem kívánatos embereket a teljes létbizonyságba kergetéssel "harcképtelenné" teszi.

Másrészt hatalmas kiadástól mentesül azáltal, hogy az egészségügy és a TB támogatás "átalakításával" ezeket a TB hatóköréből is kivonja, így csak minimális egészségügyi ellátást kell biztosítani részükre. Mellékesen még az élethosszuk is rövidül, hiszen az egészségtelen életmód, táplálkozás miatt hamar támadják meg őket súlyos betegségek, ami - éppen szegénységük miatt - oda vezet, hogy nem tudják magukat megfelelő szinten gyógyíttatni sem. (Érdemes lenne ebben a témakörben a mai betegségek gyakoriságának, számának alakulását, kihatását megnézni).

Harmadrészt a bérek alacsonyan tartása is lehetséges, mert bárki bármikor elzavarható, helyettesíthető. Ez növeli a kiszolgáltatottságot.

Összegzés, következtetések.

Mindegyik esetben azt láthattuk, hogy a többség - a "plebs" - tudatos, szándékos ellehetetlenítése, elbizonytalanítása, lelki, erkölcsi, fizikai tehetetlenségének elképesztő méretekre fokozása zajlik. A testi, egzisztenciális és lelki terror olyan méreteket ölt, ami által a hatalom a többség fölött abszolút uralmat valósít meg.

Miért jó ez a mai kormánynak?

Világjelenség, hogy az emberek közötti szakadék minden téren összebékíthetetlen méretekben kialakult.

Létre jött az emberiségben egy elképesztően gazdag, nagyon szűk réteg, egy szintén kisebb létszámú közepesen élő rész, és kialakult egy hatalmas tömeget magába foglaló, embertelenül alacsony szinten élő sereg.

Ezt az óriási embertömeget féken kell tartani, mert a technika fejlődésével egyre kevésbé titkolható a gazdagok dúskálása, és a szegények nyomora. Bármennyire szeretnék a gazdagok, hogy öntudatlan állapotban tartsák a tengődő tömeget, egyre nehezebb számukra. Ezért kellett egy olyan - a társadalmakat minden szinten átszövő - eljárást kidolgozni, amivel részben butíthatók az emberek, részben a tökéletes elbizonytalanítással teljes mértékben kézben tarthatók és irányíthatók, sőt modern rabszolgaságba taszíthatók illetve abban tarthatók!


Mit tehetünk a fentiek ellen?
Ha egyszerűen akarnék válaszolni, azt mondanám, bizony nem sokat.
Mégsem ennyire reménytelen a helyzet.


Igaz, alapvetően két út járható, az egyik könnyebb, egyszerűbb, de veszélyesebb is, végleges bukáshoz, totális kiszolgáltatottsághoz vezethet. A másik szinte reménytelenül nehéz, de kivezethet bennünket a teljes megsemmisülésből, rabszolga-sorsból.

Nézzük az első utat. Egyszerűen hagyjuk menni a dolgokat a maguk útján, aminek következtében olyan keserves állapotok alakulnak ki, hogy felébrednek a becsapott emberek, és kikövetelik maguknak az őket megillető részt. Ez könnyű út lenne az ellenzék részére, de roppant veszélyes. Egyrészt azért, mert magára hagynánk az országot, és nem ezt ígértük a választási kampányban. Másrészt ki tudja, hogy időben felébrednének-e a becsapottak, és nem süllyednének addigra olyan mély helyzetbe, amiből már tényleg képtelenség szabadulni normális, emberi módon? Harmadrészt, ha mégis időben észhez térnének az elbolondított tömegek, és "az asztalra csapnának", mi lenne ennek a vége? Nem fordulnának jogon kívüli eszközökhöz? A könnyebb út tehát veszélyesebb.

A másik út. szinte járhatatlannak tűnik. A becsapottak nem szívesen szembesülnek a keserű valósággal, hogy ostobák voltak és hiába figyelmeztették őket, mégis lépre mentek. Ráadásul az erkölcsi, fizikai és szellemi rombolás már érezteti hatását, és egyre nehezebb jobb belátásra bírni az embereket. Meg aztán mit tudunk mi kínálni nekik, ami jobb is a jelenlegi kormány arcátlan ígérgetéseinél, hazugságánál, és tényleg ki is vezet a mélységből?

Jómagam abban bízok, hogy nem haltak el a mélyben megbúvó, már-már ösztön-szinten, tudatalattiban lévő (fészkelő) erkölcsi, szellemi és érzelmi tanítások, emlékképek, hazafias érzelmek (talán látva a környező népek öntudatra ébredését is), és ezek felszínre törésével megindul egy teljes lelki, erkölcsi, etikai, érzelmi és szellemi megújulás a társadalomban.

Elő tudjuk-e hívni ezeket a "társadalmi tudattalanban" lévő értékeket?

Talán. Nagy segítséget nyújthatnak ehhez az egyházak (nem véletlen, hogy elképesztő támadás zajlik ellenük, minden lehetséges eszközzel). Éppen ezért látok nagy jövőt a kereszténydemokrata mozgalom megerősödésében, a párt létszámának, erejének, társadalomra gyakorolt hatásának drasztikus növekedésében.


Kívánok ehhez mindannyiunknak sok erőt, bölcsességet és kitartást!


Végül két bibliai biztatás:


(Jn. 8:12)
Jézus ismét megszólalt, és ezt mondta nekik: ,,Én vagyok a világ világossága: aki engem követ, nem jár sötétségben, hanem övé lesz az élet világossága."

(1Pt. 5:8-11)
Legyetek józanok, vigyázzatok, mert ellenségetek, az ördög mint ordító oroszlán jár szerte, keresve, kit nyeljen el: álljatok ellene a hitben szilárdan, tudván, hogy ugyanazok a szenvedések telnek be testvéreiteken e világban. A minden kegyelem Istene pedig, aki elhívott titeket Krisztusban az ő örök dicsőségére, miután rövid ideig szenvedtetek, maga fog titeket felkészíteni, megszilárdítani, megerősíteni és megalapozni.

Övé a dicsőség és a hatalom örökkön-örökké. Ámen.


Czakó István, (Debrecen, 2006. május 26.)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: elgondolkoztatás, megsemmisülésből, biztonságérzetet, kiszolgáltatottá, munkanélküliség, idétlenkedéssel, figyelmeztették, helyettesíthető, kormánykoalíció, szerencsétlenek, használhatatlan, idétlenkedésről, multinacionális, egzisztenciális, értékítéletében, megerősödésében, megszilárdítani, nyugdíjrendszer, következtetések, mindannyiunknak, manipulálhatóvá, bizonytalansága, tudatalattiban, iskolarendszer, járhatatlannak, harcképtelenné, létbizonyságba, átalakításával, oktalanságával, rabszolgaságba, gyakoriságának, foglalkozzanak, álproblémákkal, gondolkozásról, ígérgetéseinél, szégyenérzetet, modern rabszolgaság, tévedés lehetőségét, jelenleg újra, eltelt évek, médiumok kihasználják, spontaneitás látszatát, erős kifejezésért, közönség jelzéseit, félrevezetett emberek, ellenzék lejáratása, kormányoldal hibáinak, valódi problémákról, lehető legnagyobb, elbizonytalanítás erkölcsi, egyén identitásában, helyes következtetésekre, Czakó István,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Akik bántanak téged  Albert Einsteinről  210 éve született a SZÓZAT meg...  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Nem tudhatod  képre írva  Irgalom és ítélet  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Neked tudnod kell  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Akarat  Leonardo da Vinci gondolata  Akarat  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Nem méltó hozzád  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Png nő  Régi emberek, akikre máig büsz...  s immár én is felragyogva, ért...  Bounty krémes  s immár én is felragyogva, ért...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  A sors  Png csokor  Akarat  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Png férfi  Png kislány  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Elköszönt  Alázat  Neked tudnod kell  Png csokor  Alázat  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png virág  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Idő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Sokan azt tartják  képre írva  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Nagyi telefonál  Gonosz démon-álarc  Albert Einsteinről  Makszim Gorkij gondolata  Akik bántanak téged  Mai harmónia kártyám  Popper Péter szavai  Png lepke  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Nem számIt  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Akarat  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Szívem tiéd  Zilahy Lajos gondolata  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Krisztinától  Png csokor  Bounty krémes  Nem számIt  A jó emberek mindig szépek mar...  Alvó cicák  Adakozás  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Szép estét kedves látogatóimna...  Nem méltó hozzád  Mi lenne ha  Akarat  Varga János Veniam - Fontos sz...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Hiányzik 
Bejegyzés Címkék
modern rabszolgaság, tévedés lehetőségét, jelenleg újra, eltelt évek, médiumok kihasználják, spontaneitás látszatát, erős kifejezésért, közönség jelzéseit, félrevezetett emberek, ellenzék lejáratása, kormányoldal hibáinak, valódi problémákról, lehető legnagyobb, elbizonytalanítás erkölcsi, egyén identitásában, helyes következtetésekre, hatalom részéről, érzelmi erkölcsi, vágyaival nagyjából, valóság bármennyire, becsapott ember, őszinte tényfeltárást, hagyományos értékek, eddig biztosnak, régi érték-, identitásában stabil, idegen akaratnak, használhatatlan tudás, érvényesülési lehetőségek, önálló gondolkozásról, kritikai érzéküket, életünk alakításán, céloknak olyannak, puszta létezés, érzéki örömök, élvezetekben való, elérés módszerei, pusztítást gyermekkorban, legkönnyebben irányítható, fenyegetettség érzésének, dübörgés valójában, gyomrunk korgása, hazai kis-, magyar nagyobb, csőd szélén, érintett rájön, kormány kezében, munkanélküliség állandó, teljes létbizonyságba, egészségtelen életmód, bérek alacsonyan, többség fölött, emberek közötti, elképesztően gazdag, szintén kisebb, hatalmas tömeget, óriási embertömeget, technika fejlődésével, gazdagok dúskálása, szegények nyomora, tengődő tömeget, társadalmakat minden, fentiek ellen, egyik könnyebb, másik szinte, teljes megsemmisülésből, első utat, maguk útján, becsapott emberek, őket megillető, ellenzék részére, választási kampányban, elbolondított tömegek, asztalra csapnának, keserű valósággal, jelenlegi kormány, mélyben megbúvó, környező népek, teljes lelki, párt létszámának, világ világossága, élet világossága, ördög mint, hitben szilárdan, szenvedések telnek, minden kegyelem, hatalom örökkön-örökké, elgondolkoztatás, megsemmisülésből, biztonságérzetet, kiszolgáltatottá, munkanélküliség, idétlenkedéssel, figyelmeztették, helyettesíthető, kormánykoalíció, szerencsétlenek, használhatatlan, idétlenkedésről, multinacionális, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 784
  • e Hét: 6292
  • e Hónap: 14896
  • e Év: 50837
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.